Your search results

Unde prefera romanii sa se mute

Postat de Noi Proiecte Apartamente on 4 august 2017
| 0

Unde prefera romanii sa se mute

Conform unui studiu realizat de Banca Mondiala, in urmatorii cinci ani aproximativ 3.6 milioane de romani se vor reloca, 65.5% dintre acestia preferand sa se mute intr-un alt oras din Romania.

La mare cautare vor fi orasele Bucuresti, Cluj Napoca, Brasov si Timisoara, o pondere mare a celor care doresc sa se mute fiind tinerii (varsta medie de 35 ani). Se pare ca persoanele care iau in calcul aceasta posibilitate sunt cei cu studii si venituri mai mari, angajati in sectorul privat. Din punct de vedere teritorial, cei din zonele mai sarace sunt mai predispusi sa se mute decat cei din regiunile mai dezvoltate.
Se pare ca aproximativ 66,5% dintre respondenți ar prefera să se relocheze tot în România, (cei mai mulți vor în zonele urbane) în timp ce 31,3% au menționat că ar prefera să se mute în străinătate.

Guvernul a aprobat programul “Prima Chirie”

„Rezultatele finale ale recensământului din 2011 indică faptul că 6,18 milioane de cetățeni români (30,7% din totalul populației stabile) și-au schimbat reședința în țară cel puțin o dată în timpul vieții. Numărul este ușor mai mic decât cel raportat cu ocazia recensământului din 2002 (6,73 milioane, 31%). În plus, aproximativ 3 milioane de români au migrat în afara țării după 1990. Spre deosebire de navetă, cele mai multe fluxuri migratorii din România se desfășoară pe distanțe mari. Aproape 51% dintre migranți s-au mutat în alt județ decât cel în care s-au născut sau în care obișnuiau să locuiască și doar 49% s-au mutat într-o altă localitate din același județ. Acest lucru indică faptul că migrația pe termen lung este mai intensă în zonele unde naveta este limitată de distanță, explicând astfel și colapsul demografic care se înregistrează în multe zone rurale izolate din România”, se arată în raport.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

  • Cautare avansata

    0 € la 1.500.000 €