Your search results

TVA 5% pentru toate locuintele noi: o posibilitate

Postat de Noi Proiecte Apartamente on 9 octombrie 2017
| 0

TVA 5% pentru toate locuintele noi: o posibilitate

De aproape un an, pe masa guvernantilor se gaseste ideea TVA-ului de 5% pentru toate locuintele noi, dezvoltatorii fiind primii interesati ca aceasta propunere sa devina realitate.

Acestia au anuntat ca isi unesc fortele si vor lupta pentru aceasta modificare legislativa, schimbarea avand impact pozitiv atat in ceea ce priveste satisfactia celor interesati sa achizitioneze o locuinta, cat si pentru progresul economiei nationale.

Cadastru gratuit pentru milioane de imobile

Bogdan Ivan, Secretar General al Asociatiei Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania – Urbanis afirma ca “propunerea de TVA 5% pentru toate locuințele noi, nu doar pentru Prima Casă, a fost foarte bine primită. Din păcate, lucrurile nu au evoluat deloc. Noi susținem acest proiect, pentru că din toate punctele de vedere este mai bine să vinzi mai multe locuințe cu avans mai mic, decât mai puține cu avans de 19%. Această cotă de TVA este prohibitivă, iar oamenii apelează la tot felul de metode alternative nu tocmai sănătoase pentru a se putea încadra. Cei care guvernează trebuie să înțeleagă că sunt multe persoane în stand by care nu pot să își cumpere o locuință cu un TVA mai mare de 5%. A fost o propunere legislativă cu TVA de 0%. Nu crederem că s-ar putea întâmpla așa ceva, pentru că normele europene nu permit mai multe cote de TVA. 5% pentru toate locuințele noi ar ajuta pe toată lumea. Nu este nevoie de un TVA de 0% din care statul nu ia nimic, ci un 5% care ajută și clienții, și economia”.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

  • Cautare avansata

    0 € la 1.500.000 €