Your search results

Imobilele neingrijite – impozite mai mari

Postat de admin on 3 mai 2017
| 0

Consiliul General al Municipiului București a adoptat un proiect prin care impozitele se pot majora cu pana la 500% pentru terenurile si cladirile neingrijite.

„Un proiect de hotărâre pe care doresc să vi-l prezint se referă la formalizarea unor precizări din Codul fiscal și anume să acordăm posibilitatea celor șase sectoare ale Capitalei de a majora taxele locale pentru terenurile neîngrijite, care constituie practic o pată pe obrazul Bucureștiului. Aceste taxe să poată să crească de până la 500%, așa cum prevede Codul fiscal. Noi nu facem altceva decât să punem în acord hotărârea Consiliului General și mai departe cele șase consilii locale vor vota metodologia și criteriile, precum și sumele aferente”, a transmis primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, înainte de vot.

In expunerea de motive a proiectului de hotarare se arata ca „Potrivit art. 489, alin. 5 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul Local poate majora impozitul pe cladiri si impozitul pe teren cu pana la 500% pentru cladirile si terenurile neingrijite situate in intravilan”.
De asemenea si in Zalau a fost adoptata o decizie similara de catre consilierii locali.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

  • Cautare avansata

    0 € la 1.500.000 €