Your search results

Factori ce influenteaza pretul unei locuinte

Postat de Noi Proiecte Apartamente on 8 septembrie 2017
| 0

Factori ce influenteaza pretul unei locuinte

Fie ca doriti sa achizitionati sau sa vindeti o locuinta, cu siguranta va intereseaza sa aflati cat mai multe lucruri despre factorii ce influenteaza sporirea sau, deopotriva, micsorarea pretului sau.
Echipa Proiecte Apartamente Noi va prezinta in continuare cele mai importante conditii pe care caminul trebuie sa le indeplineasca pentru a valora cat mai mult pe piata autohtona.

1. Poate cel mai important aspect pentru un cumparator este reprezentat de zona in care este amplasat imobilul. Se pare ca acest factor poate influenta pretul unei locuinte cu o pondere de la 10% până la 300%. Asadar, daca am compara doua apartamente similare din zone diferite, cel situat ultracentral poate valora triplu fata de cel amplasat la periferia unui oras. Prin zona se intelege atat locatia propriu – zisa fata de centrul localitatii, cat si vecinii, punctele de interes din proximitate, infrastructura etc.

2. Suprafata locuintei dicteaza in mod categoric pretul de vanzare; cu cat imobilul beneficiaza de o suprafata mai mare, cu atat pretul de achizitie va fi mai mare. In momentul de fata cumparatorii prefera suprafete generoase, fiind satui de blocurile comuniste unde camerele sunt “inghesuite”.

3. Arhitectura constructiei poate creste cu pana la 10-25% pretul sau. Numele unui arhitect notoriu sau stilul de constructie par a fi elemente importante ce dicteaza suma pe care se poate tranzactiona o proprietate. Totodata, apartamentele situate in vila sunt cu 5-10% mai scumpe decat cele amplasate intr-un bloc.

4. Etajul la care este amplasat un apartament poate avea, de asemenea, un cuvant important de spus in stabilirea pretului. In general, cumparatorii evita parterul si ultimul etaj (unde preturile sunt cu 10-20% mai mici) si prefera etajele intermediare. Motivele pentru care se evita apartamentele de la ultimul etaj sunt: izolatia blocului, diferenta de temperatura etc. Totusi, apartamentele de lux tip penthouse sunt o exceptie, in cazul apartamentelor scumpe rar existand astfel de probleme.

Nou trend in piata imobiliara

5. Parcarea si garajul reprezinta un alt factor-cheie pentru evaluarea financiara a unui imobil. Existenta locului de parcare poate creste valoarea unui apartament cu pana la 20% (in cazul cladirilor noi). In ceea ce priveste garajul, costul variaza in functie de materialele utilizate si dimensiune.

6. Numarul de terase si balcoane este si el important si poate ridica pretul unei locuinte cu 5-10%. Pentru clienti acestea sunt importante atat din punct de vedere estetic (vederea spectaculoasa), cat si din punct de vedere functional (mai mult spatiu pentru depozitare).
7. Sistemul propriu de incalzire al unei locuinte creste pretul acesteia cu pana la 5%, fiind preferata datorita economiilor pe termen lung ce pot fi realizate de catre noul locatar.

8. Linistea de care beneficiaza proprietatea este, la randul sau, foarte importanta pentru cumparatori. Asadar, un apartament poate fi cu aproximativ 10% mai ieftin in cazul in care este orientat spre o strada intens circulata si zgomotoasa.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

  • Cautare avansata

    0 € la 1.500.000 €